Перша знахідка ската колючого (морська лисиця) — Raja clavata (Pisces, Rajiformes) в Азовському морі - Смірнов, А.І. (Національний Науково-природничий музей НАН України, 2005)
По колекційному екземпляру № 8073 в іхтіологічних фондах Зоологічного музею ННПМ НАНУ (Київ) нами вперше була встановлена наявність ската колючого (морська лисиця) Raja clavata Linnaeus, 1758 у північно-західнійй частині Азовського моря біля с. Строгановка. Раніше в літературі стосовно Азовського моря цей вид вказувався лише для Керченської протоки.