О гипотезе тектоники плит - Гордиенко, В.В. (Геофизический журнал, 2013)
Розглянуто історію виникнення гіпотези тектоніки плит на континентах, океанах і в перехідних зонах та її застосування. Показано протиріччя гіпотези основним фактам геологічної історії та геофізичним даним стосовно цих регіонів.