Маєтності чернігівського полкового осавула Василя Павловського у Менській сотні - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У публікації оприлюднюється відомість про володіння чернігівського полкового осавула Василя Павловського, що подавалася в комісію з проведення Генерального опису в Чернігівському полку. Наводиться інформація про житлову та господарську забудову маєтку Павловського, аналізуються дані про двори посполитих та підсусідків, кількість та площу орних земель, сіножаті, озера, млини та інші володіння, що належали старшині в Мені та селах Менської сотні.