З історії П’ятницької церкви - Нижник, Л. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті розглядається історія П’ятницької церкви з часу створення у її приміщенні музею у 1972 р. до сьогодні. Охарактеризовано діяльність музею, а також функціонування храму на сучасному етапі.