Олександр Дабіжа – дипломат, історик, художник - Половнікова, С. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті автор узагальнила архівні та літературні джерела щодо біографії Олександра Васильовича Дабіжі (1860–1899). В огляді наукової спадщини розкрито витоки його зацікавленості історією України.