Іоанн Максимович: соціальні аспекти творчості (1651 – 1715) - Половець, В. (Сiверянський лiтопис, 2016)
Запропонована увазі читачів стаття має на меті ознайомити з постаттю Іоанна Максимовича та розкрити роль його творчості в духовно-соціальному розвитку суспільних відносин, показати святителя як невтомного трудівника на літературній ниві.