Загадкові севрюки: 3. Між українцями, росіянами та білорусами - Балушок, В. (Сiверянський лiтопис, 2016)
У статті аналізуються етнічні стосунки «земельного» етносу севрюків із сусідніми східнослов’янськими етносами, а також те, як вони були зрештою асимільовані українцями, росіянами й, меншою мірою, білорусами в ході масштабних міграційних процесів.