Метод дискретных аппроксимаций гравитационного поля при оконтуривании перспективных разрезов - Арсанукаев, З.З. (Геофизический журнал, 2014)
Тема, що розглянута у статті, пов’язана з чисельним розв’язком рівняння Лапласа при розв’язанні задачі гравіметрії. Показано, що використання методу дискретних апроксимацій редукує задачу відновлення значень гравітаційного поля за даними до складання і розв’язку систем лінійних алгебричних рівнянь (СЛАР). З використанням пакету програм, розробленого автором, проведено чисельний розрахунок з розв’язком СЛАР великих порядків під час розв’язання задачі оконтурювання перспективного розрізу.