Нюрнберг як місце німецької колективної пам’яті про Другу світову війну - Сиваченко, І. (Український історичний збірник, 2010)
У статті розглядається специфіка Нюрнберзького трибуналу як гештальту німецької колективної пам’яті про Другу світову війну.