Зміни ціннісних пріоритетів селянства в умовах аграрних перетворень 1906–1916 рр. - Короткова, О. (Український історичний збірник, 2010)
Автор у цій статті зробив спробу дати аналіз соціальним перетворенням в житті українських селян в умовах аграрної реформи 1906–1916 рр. в галузі медицини, освіти, науки. У статті зроблено аналіз трансформації соціального статусу та громадянської свідомості українського селянина в умовах соціально-економічних перетворень.