Белорусское национальное движение в борьбе за независимость (начало XX века) - Кобрин, М. (Український історичний збірник, 2010)
У статті аналізується становлення білоруського національного руху на початку XX ст. Під час німецької окупації Білорусі в 1918 р. була створена Білоруська Народна Республіка – перша білоруська держава в XX ст.