Аналіз ємнісних властивостей карбонатних порід нижнього карбону Руденківсько-Пролетарської НГО за результатами ГДС та петрофізики - Вижва, С.А.; Безродна, І.М.; Козіонова, О. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2012)
На основі проведеного системного аналізу зміни пористості, визначеної за даними ГДС (в 962 пластах) та лабораторних досліджень керну (в 965 зразках) карбонатних порід нижнього карбону Руденківсько-Пролетарської НГО (51 свердловина) створений банк даних, побудовані кореляційні залежності Кп, ГДС = f(Кп, керн) та аналітичні карти розподілу пористості. Визначено межі зміни пористості та виділено окремі характерні групи порід-колекторів. Кореляційні залежності надають можливість відновити відсутні зв’язки типу “ГДС” - “керн” і можуть бути використані при інтерпретації та переінтерпретації даних ГДС регіону. Отримані площадні характеристики пористості карбонатних порід доповнюють загальну інформацію по району та допоможуть оцінити подальші перспективи пошуків та видобутку вуглеводнів в карбонатних колекторах південної прибортової зони ДДЗ.