Організація просторової інформації та способи побудови геологічних баз даних - Дзюба, О.В.; Демидов, В.К.; Данилов, О.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2013)
Виконано порівняння основних баз даних для роботи з просторовою інформацією. Проаналізовано тенденції розвитку систем управління базами даних. Розглянуто перспективний напрям завантаження даних у середовище Geoserver для їх подальшої візуалізації. На прикладі площ Волино-Поділля побудовано модель та розроблено інтерфейс бази даних з просторовою геологічною інформацією.