Архітектура педомагнітної бази даних. Постановка задачі - Меньшов, О.І.; Сухорада, А.В.; Хоменко, Р.В.; Круглов, О.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2013)
Розглянуто передумови побудови магнітної бази даних для ґрунтового покриву України, проаналізовано стан досліджень щодо побудови подібних баз даних у світі. Наведено схематичний розподіл вихідних даних педомагнітної інформації за основними ґрунтово-кліматичними зонами України. Представлено макет структури майбутньої магнітної бази даних ґрунтів України, запропоновано алгоритм її інформаційного наповнення.