Курська магнітна аномалія: Аналіз аномального магнітного поля за даними наземних, стратосферних і супутникових зйомок - Орлюк, М.І.; Марченко, А.В.; Бакаржієва, М.І. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2013)
Узагальнено всі наявні картографічні матеріали щодо геомагнітного поля району Курської магнітної аномалії (КМА). Проаналізовано характер аномального магнітного поля (∆Т)а на земній поверхні, висоті 5 і 30 км та супутникових висотах. Окремі аномалії КМА мають на поверхні інтенсивність від -6000 до 15 000 нТл, на висоті 5 км - від -1500 до 3500 нТл. Інтенсивність аномалії за даними стратосферних і супутникових спостережень становить: на висоті 30 км - 1200 нТл, а на висоті 400 км - 14 нТл.