Інформаційно-аналітичне забезпечення регіональної оцінки мінливості товщин відкладів, перспективних на пошуки вуглеводнів - Азімов, О.Т.; Даргейко, Л.Ф. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2014)
Наведено результати використання методу просторової інтерполяції даних Колмогорова для отримання додаткових відомостей про товщину підсольових відкладів девонського комплексу в межах території Білоцерківсько-Остап’ївського виступу південного борту і прилеглої частини південної прибортової зони центрального грабену Дніпровсько-Донецької западини. Зазначений район є цікавим стосовно пошуків покладів нафти і газу в утвореннях верхньодевонсько-нижньокам’яновугільних літолого-стратиграфічних комплексів. Це визначається доведеними високими фільтраційно-ємнісними властивостями їх горизонтів, наявністю кернів з деяких свердловин з насиченням нафтою тощо. Встановлено попередні значення і вивчено закономірності площової мінливості товщини підсольових відкладів девону на ще не розвіданих ділянках території, у межах якої є вже розбурені структури. Із застосуванням комп’ютерних програм побудовано відповідні картосхеми в ізолініях, які можна використовувати під час подальших досліджень перспектив нафтогазоносності підсольових відкладів на досліджуваній території.