Устройство для калибровки и метрологической поверки цифровых сейсмических регистраторов - Щербина, С.В. (Геофизический журнал, 2014)
Періодична тимчасова зміна властивостей сейсмометричної апаратури власної або іноземної розробки вимагає періодично проводити їх інженерне дослідження та метрологічний контроль. В період існування ЄССС таке тестування сейсмометрів проводилося на калібрувальних пристроях, розташованих в Росії. Зараз кількість сейсмічних датчиків різного виробництва в нашій країні збільшується. Коротко описується апаратура, розроблена для вібраційного тестування сейсмометрів різного виробництва і результати її використання для проведення перевірки методів процедур метрологічного контролю.