Український федералізм в дискурсі історичної системи - Корольов, Г. (Український історичний збірник, 2010)
Розглядається теоретичний аспект вивчення феномену українського федералізму в площині історичної системи. Аналізується вплив концепції модернізації на розвитку нових інтерпретацій генезису федералізму.