Роль К. Г. Гуслистого у підготовці історико-етнографічної монографії «Українці» - Гончар, Г. (Український історичний збірник, 2010)
У статті на основі архівних документів розглядається діяльність К. Г. Гуслистого як редактора та одного з авторів історико-етнографічної монографії «Українці». Основна увага приділяється висвітленню ролі К. Г. Гуслистого як керівника проекту, умілого адміністратора і талановитого науковця, який в умовах тоталітаризму намагався довести справу до логічного завершення. Історико-етнографічна монографія «Українці» була унікальним дослідженням узагальнюючого характеру в галузі української етнографії.