Українсько-узбецькі стосунки: історія і сучасність - Дуднік, О. (Український історичний збірник, 2010)
У статті розкриваються історичні витоки становлення й розвитку українсько-узбецьких взаємовідносин, починаючи з другої половини ХІХ ст., досліджуються чинники формування дружніх і братських взаємовідносин між двома народами, висвітлюється політика урядів двох держав у плані розвитку міждержавних зв’язків у сфері науки, освіти і культури.