Геоэлектрическая модель консолидированной земной коры и верхней мантии вдоль геотраверса Евробридж-97 - Астапенко, В.Н.; Логвинов, И.М. (Геофизический журнал, 2014)
Уздовж профілю Євробридж-97 виявлено 11 локальних об’єктів зниженого опору (ОЗО) за результатами двовимірної інверсії магнітотелуричних зондувань. Більшість об’єктів розташовані в перехідному шарі земної кори. У верхній мантії північної частини Прип’ятського прогину і півдня Українського щита виявлено ОЗО, які просторово відповідають підвищеним значенням теплового потоку. Розглянуто зв’язок ОЗО з сейсмічними розрізами уздовж профілю.