О построении основ механики разрушения материалов при сжатии вдоль трещин (обзор) - Гузь, А.Н. (Прикладная механика, 2014)
Проаналізовано основні результати щодо створення основ механіки руйнування матеріалів при стиску вздовж тріщин в однорідних матеріалах з тріщинами та в неоднорідних (композитних) матеріалах з тріщинами на границях розділу. Розглянуто результати, які одержано в рамках пружних, пластичних та в’язкопружних моделей деформівних тіл. Оглядова стаття складається з трьох частин.