Исследование свободных колебаний цилиндрических оболочек постоянной и переменной толщины с помощью метода голографической интерферометрии - Будак, В.Д.; Григоренко, А.Я.; Хоришко, В.В.; Борисенко, М.Ю. (Прикладная механика, 2014)
Розглянуто методику голографічної інтерферометрії для визначення частот вільних коливань ізотропних кругових циліндричних оболонок постійної і змінної товщини та еквівалентної маси. Виявлено, що при малому числі півхвиль вздовж направляючої резонансні частоти оболо- нки змінної товщини перевищують аналогічні частоти циліндричної оболонки постійної товщини при збереженні маси.