О практической устойчивости движения робота относительно заданных областей - Мартынюк, А.А.; Хорошун, А.С.; Черниенко, А.Н. (Прикладная механика, 2014)
Досліджено практичну стійкість руху робота, що взаємодіє із середовищем. Встановлено достатні умови практичної стійкості руху робота навколо заданої траєкторії при силі взаємодії між роботом та середовищем, що підкоряється заданому закону.