Влияние пружинного закрепления на динамику цилиндрического резервуара с жидкостью, находящегося на подвижной платформе - Лимарченко, О.С.; Ткаченко, Р.В. (Прикладная механика, 2014)
Побудовано математичну модель сумісного руху жорсткого циліндричного резервуару, заповненого рідиною з вільною поверхнею, і рухомої платформи, приєднаної пружиною до резервуару і досліджено нелінійні коливання системи під дією прикладеної до рухомої платформи гармонічної сили.