Алгоритмы решения одностороннего квадратного матричного уравнения и задача уточнения параметров модели - Ларин, В.Б. (Прикладная механика, 2014)
Метод подвоєння інтервалу і метод Шура, які використовуються для отримання розв’язків алгебраїчного рівняння Ріккаті, узагальнено на випадок одностороннього квадратного матричного рівняння. На прикладах показанo ефективність запропонованих алгоритмів розв’язання одностороннього квадратного матричного рівняння. Проведено порівняння цих алгоритмів з відомими. Показано, що розв’язки одностороннього квадратного матричного рівняння можуть бути використані в задачі уточнення параметрів моделі.