Пространственная контактная задача для упругого слоя и цилиндрического штампа с начальными напряжениями - Ярецкая, Н.А. (Прикладная механика, 2014)
На основі лінеаризованної теорїї пружності отримано розв’язок осесиметричної змішаної задачі про тиск пружнього циліндричного штампу на шар з початковими (залишковими) напруженнями. Дослідження проведені в загальному вигляді для теорії великих початкових деформацій та різних варіантів теорії малих початкових деформацій при довільній структурі пружного потенціалу