Нестационарные колебания круглых пьезоэлектрических тонких пластин при электрическом возбуждении - Шульга, Н.А.; Григорьева, Л.О.; Бабкова, Н.О. (Прикладная механика, 2014)
Розвинуто чисельний алгоритм аналізу планарних нестаціонарних осесиметричних коливань п’єзокерамічних поляризованих по товщині круглих пластин при електричному збуренні. Досліджено зміну динамічних характеристик електромеханічного стану кільцевої пластини, встановлено залежність характеру нестаціонарних коливань від частоти при миттєвому прикладанні електричного потенціалу та заданого відношення зовнішнього і внутрішнього радіусів пластини.