Оцінка роботи електростанцій при наданні допоміжних послуг з первинного та вторинного регулювання частоти в ОЕС України - Кириленко, О.В.; Блінов, І. В.; Парус, Є В. (Технічна електродинаміка, 2013)
Розглянуто моделі та методи оцінки витрат електростанцій при наданні послуг з первинного та вторинного регулювання частоти. Оцінка витрат здійснюється шляхом визначення величини вигоди, яку електростанція втрачає внаслідок необхідності утримання резерву активної потужності на потреби регулювання частоти. Наведені моделі та методи є складовою методики ціноутворення на ринку допоміжних послуг та покликані вирішити проблеми стимулювання виробників електричної енергії до надання допоміжних послуг з первинного і вторинного регулювання частоти в ОЕС України.