«Pacta et Constitutiones …» між традиційним та модерним конституціоналізмом - Кононенко, В. (Український історичний збірник, 2011)
У статті досліджено конституційний проект – «Pacta et Constitutiones…» 1710 року як документ, який містив традиційні та модерні політичні та правові ідей козацьких інтелектуалів. Вказано, що український конституціоналізм мав риси традиційних «pacta conventa» та конституцій нового часу.