Організація діяльності державної поліції Другої Речі Посполитої (1919–1920 рр.) - Разиграєв, О. (Український історичний збірник, 2011)
Статтю присвячено організації територіальної та внутрішньої структури державної поліції Другої Речі Посполитої. Правоохоронний корпус складався з трьох основних частин: загальної, слідчої та політичної. Разом з тим, поліція виробила досить розгалужену теренову організацію, котра містила чималу кількість структурних ланок пристосованих до адміністративного поділу держави.