Антисталінське повстання 1953 р. у Східній Німеччині: внутрішньонімецький та міжнародний аспекти - Афоніна, І. (Український історичний збірник, 2011)
У статті розглянуто міжнародні й внутрішні аспекти першого в історії «холодної війни» антисталінського повстання у Німецькій Демократичній Республіці. Досліджено його передумови, причини поразки, а також наслідки подій червня 1953 р. для подальшого розвитку Німеччини.