Досвід підготовки до видання археографічними науковими центрами книг записів Литовської метрики першої половини XVI ст. - Блануца, А. (Український історичний збірник, 2011)
У статті аналізуються різні підходи щодо підготовчої роботи по виданню книг записів Литовської метрики представниками різних археографічних шкіл/центрів сучасності. Автор вважає, що найбільш оптимальний спосіб обраний й втілений у практику українсько-литовським колективом у проекті видання 22 книги записів ЛМ.