Сучасна вітчизняна історіографія радянської ідеологізації навчального процесу в закладах освіти України у перше повоєнне десятиріччя - Крайнік, Р. (Український історичний збірник, 2011)
Аналізується сучасна українська історіографія процесу впровадження марксист- сько-ленінської ідеології у вітчизняні заклади освіти після закінчення Великої Вітчизняної війни.