Україна ранньомодерна в історіографії США і Канади (60-ті рр. ХХ – початок ХХІ ст.): теоретичні аспекти - Кудінов, Ю. (Український історичний збірник, 2011)
У статті розкрито періодизацію історичної науки США і Канади у дослідженні ранньонової історії України. Узагальнено, що найбільший внесок у вивченні ранньомодерної України здійснено україністичними центрами при Гарвардському та Альбертському університетах.