Зміни в територіальній системі освіти курфюршества Саксонського за часів Конфесіоналізації - Каріков, С. (Український історичний збірник, 2012)
У статті проаналізовано трансформації саксонських шкіл та університетів в умовах конфесіоналізації XVI століття. Схарактеризовано основні зміни у навчальній програмі, проблеми фінансування навчальних закладів, їх відносини з владою. Визначено, що територіальна система освіти протягом конфесійної доби стає важливим соціальним інститутом, засобом впливу влади на суспільство.