«Вся господарча й художня система ВУФКУ стоїть тепер догори ногами» - Росляк, Р. (Український історичний збірник, 2012)
На основі архівних документів аналізуються причини негативних явищ у національній кінематографії наприкінці 1930-х рр. Публікується лист українських письменників з означеного питання.