Сучасна історіографія націєтворення в Україні 1990–2000-х рр. - Бондар, В. (Український історичний збірник, 2012)
У статті проаналізовано сучасні концепції українського націєтворення 1990–2000-х рр., погляди вчених стосовно того, яку роль у цьому процесі відіграють регіоналізм, мова, ідентичність, релігія та ін.