«Гистория Свейской войны» Петра І про участь України у Північній війні 1700–1721 рр. - Сухоліт, Н. (Український історичний збірник, 2012)
У статті аналізується пам’ятка російської історіографії початку XVIII ст. «Гистория Свейской войны», головним автором якої був цар Петро І. На основі текстологічного аналізу цієї праці розкривається місце та роль України у Північній війні 1700–1721 рр.