Релігійні настрої православного населення на Волині–Житомирщині у 1920-х рр. - Бернацький, В. (Український історичний збірник, 2012)
У статті здійснено аналіз суспільно-релігійної ситуації 1920-х рр. у Волино-Житомирському регіоні, відображено позицію віруючих щодо закриття церков у процесі антирелігійної кампанії більшовицької влади.