Наукове передбачення та невизначеність майбутнього у стратегічному плануванні - Ткаченко, А.М.; Казачков, І.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто методологію наукового передбачення (загальнонаукові та прикладні аналітичні прийоми) як важливої складової стратегічного аналізу й основні рівні невизначеності майбутнього. Особливу увагу приділено поняттю залишкової невизначеності та її впливу на процес прийняття стратегічних рішень. Ключові слова: передбачення, аналіз, невизначеність, метод, методологія, рівень, стратегія, підприємство.