Из истории деятельности Гурзуфской научной базы российского общества по изучению Крыма (1923-1926 гг.) - Севастьянов, А.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статті вперше охарактеризована робота по проведенню екскурсій, походів та туристських подорожей для дітей і юнацтва, що здійснювалася у 1930-х - на початку 1940-х рр. Кримською дитячою екскурсійно-туристичною станцією.