Уголовный розыск Крыма в период укрепления советской власти - Прохоров, В.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Статтю присвячено організації та діяльності карного розшуку Кримської АРСР 1-ї половини 20-х років ХХ століття. В роботі висвітлюється комплекс заходів, умов та причин, які вплинули на створення органів карного розшуку. Представлено кількісну та якісну характеристику особового складу карного розшуку Криму. Висвітлено данні діяльності карного розшуку.