Mierzwa Janusz starostowie polski międzywojennej - Разиграєв, О. (Український історичний збірник, 2013)
Рецензія на монографію: Mierzwa Janusz starostowie polski międzywojennej. — Krakόw: historia jagellonika, 2012. — 647 s.