Історія досліджень археологічних пам’яток Переяславщини: історіографічний аспект - Вовкодав, С.; Юрченко, О. (Український історичний збірник, 2013)
У статті проведений аналіз праць, пов’язаних із вивченням історії дослідження археологічних пам’яток Переяславщини та розглянуто стан розробки даної проблеми у вітчизняній науці.