Колективні генеалогії в суспільно-політичних дискурсах: приклад середньовічної й раннньомодерної Англії - Іщенко, Д. (Український історичний збірник, 2013)
Cтаттю присвячено особливому різновидові репрезентацій минулого. Це — уявлення й міфи про походження спільнот. Вони — характерна складова основних дискурсів у суспільстві. Тих, що визначають його політичне життя й колективні ідентичності. Зокрема, ідентичності національні. Наведену тезу проілюстровано на прикладі середньовічної й ранньомодерної Англії.