Українська інтелігенція в Русі за національно-культурне відродження (др. пол. ХIХ — поч. ХХ ст.) - Даниленко, С. (Український історичний збірник, 2013)
У статті розглядається роль української інтелігенції в культурному розвитку в період, який отримав назву «національне відродження» — друга половина ХIХ — початок ХХ ст.