Сучасні правові та організаційні проблеми фінансування вищої освіти в Україні - Буличева, Н.А.; Пивовар, Ю.І. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Розкривається значення вищої освіти у процесі міжнародної інтеграції України, шляхи її трансформації в ринкових умовах. Порівнюються різні типи фінансування освітньої галузі розвинених країн та наголошується на провідній ролі держави у забезпеченні рівного доступу до освіти.