Етапи та особливості процесу формування болгарської етнічної меншини України - Грищенко, Ю. (Український історичний збірник, 2014)
У статті висвітлені етапи переселення болгар на територію Південної Бессарабії впродовж XVІІІ–ХІХ ст. та проаналізована політика уряду Російської імперії щодо болгарських поселенців.