Проблема української мови в народній просвіті та питання прогресу в українській та російській публіцистиці 1860–1880-х рр. - Єгоров, В. (Український історичний збірник, 2014)
У статті розглядається зміст ідейно-публіцистичної боротьби представників українофільства та реакційно-шовіністичних кіл Російської імперії навколо проблеми запровадження української мови в початкову освіту українського народу у період 60–80-х рр. XIX ст.